Otkriveni pregrađeni spremnici goriva teretnih vozila radi izbjegavanja nadzora namjenske uporabe energenata

  • Slika /8964a/glavna slika1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar otkrili su da prijevoznička tvrtka za pogon svojih vozila koristi gorivo za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi obojeno plavom bojom (tzv. plavi dizel).
 

Obavljajući kontinuirane mjere nadzora nad kretanjem trošarinskih proizvoda – naftnih derivata, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar utvrdili su da prijevoznička tvrtka za pogon svojih vozila koristi gorivo za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi obojeno plavom bojom (plavi dizel).
Nadzorom su utvrđene nepravilnosti na spremnicima goriva kod tri teretna vozila, koji su konstrukcijski preinačeni radi zlouporabe energenata, odnosno izbjegavanja nadzora nad namjenskom uporabom pogonskog goriva.
 
Protiv prekršitelja će biti izdan prekršajni nalog i izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 700.000,00 kuna te zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 4.590,00 kuna, dok će se sva tri teretna vozila oduzeti potvrdom o privremenom oduzimanju predmeta.

Stranica