Obavijest o uvođenju nove elektroničke poslovne aplikacije Carinske uprave za podnošenje robe i privremeni smještaj od 01. ožujka 2023. godine

Slika /10123/lenta.jpg

Carinska uprava razvija poslovnu aplikaciju za upravljanje procesima podnošenja robe i privremenog smještaja kroz razmjenu i pohranu informacija između Carinske uprave i gospodarskih subjekata.

U skladu sa obvezama uvođenja elektroničkih sustava iz Uredbe (EU) br. 952/2013 o Carinskom zakoniku Unije, Carinska uprava razvija poslovnu aplikaciju za upravljanje procesima podnošenja robe i privremenog smještaja kroz razmjenu i pohranu informacija između Carinske uprave i gospodarskih subjekata. Razvoj aplikacije provodi se uz sufinanciranje Europske unije iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.


Aplikacija će obuhvatiti procese podnošenja robe i deklaracije za privremeni smještaj, te njene izmjene i poništenja, kretanja robe između različitih prostora za privremeni smještaj te nadzor i završetak privremenog smještaja. Ista će biti u operativnoj upotrebi od 1. ožujka 2023. godine.

Tehničke informacije potrebne gospodarskim subjektima za razvoj vlastitih elektroničkih aplikacija te za povezivanje s ovim novim elektroničkim sustavom, Carinska uprava će objaviti do kraja ožujka ove godine.

Stranica