Carinski službenici u suradnji s policijom pronašli više od 6 tona skrivenog duhana

  • Slika /11153/glavna slika.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima, pretragom osobnog i teretnog vozila, skladišnih i stambenih prostorija na području Zagreba pronašli su veliku količinu nelegalnog duhana.  
 

Na području Zagreba, 18. srpnja 2022. godine provodeći pojačane mjere nadzora  carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima, pretragom osobnog i teretnog vozila, skladišnih i stambenih prostorija uz asistenciju službenog psa za detekciju duhana „BELLA“ pronašli su ukupno 6.658,10 kilograma duhana u listu pakiranog u 42 kartonske kutije, bez dokumentacije o podrijetlu i 75,10 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija  RH, koji je bio namijenjen ilegalnoj daljnjoj prodaji na hrvatskom „crnom“ tržištu.
 
Pretragom skladišnog prostora također je pronađena različita oprema koja se može koristiti za preradu ili obradu duhana, kao što su vage, uređaj za grijanje duhana, ručni viličar ventilatori, ledenica za hlađenje duhana, kablovi za razvođenje električne energije, varilica za PVC vrećice te rezalica za duhan u listu ručne izrade s 11 noževa za rezanje duhana.
 
Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava. Pronađena roba je oduzeta, a naknadnim obračunom trošarinskog duga naplatit će se solidarno i trošarina u ukupnom iznosu od 5.790.552,00.
Također, radi osiguranja naplate naknadno utvrđenog trošarinskog duga,  privremeno je oduzeto osobno i teretno vozilo.
 
 
Isto tako napominjemo, kako je Carinska uprava provodeći ciljane nadzorne aktivnosti u prvoj polovini 2022. godine zaplijenila više od 1.330.000 komada različitih vrsta i marki cigareta te oko 40 tona duhana.

 


 
.

 



Stranica