Bilateralni sastanak s predstavnicima Carinske uprave Ministarstva financija Republike Sjeverne Makedonije

  • Slika /9791/Maked2.JPG
  • Slika
  • Slika

Carinska uprava Ministarstva financija primila je u bilateralan službeni i radni posjet delegaciju Carinske uprave Ministarstva financija Republike Sjeverne Makedonije, 23. rujna 2021.

Radni sastanak održan je u Središnjem uredu Carinske uprave.
Delegaciju carine Sjeverne Makedonije predvođenu v.d. glavnom ravnateljicom Slavicom Kutirov, sa suradnicima, primio je ravnatelj Carinske uprave Ministarstva financija Republike Hrvatske Mario Demirović, sa suradnicima.

Sastanak se održao s ciljem daljnjeg jačanja odlične suradnje između dviju službi, te je izraženo obostrano zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom.
Delegacija Sjeverne Makedonije je posebno istakla i zahvalila se na doprinosu koji Carinska uprava Hrvatske daje svojom stručnošću kroz sudjelovanje
u Twinning projektu “Improving Revenue Collection and Tax and Customs Policy”, i stalnom pomoći na putu usklađivanja carinskog i trošarinskog sustava sa zahtjevima pravne stečevine EU, što je veliki doprinos na putu Sjeverne Makedonije prema Europskoj uniji.
Prezentirano je iskustvo implementacije "Track&Trace" sustava sljedivosti duhanskih proizvoda u Republici Hrvatskoj, a ostale teme obuhvatile su odnos, najbolju praksu i iskustva carinskih službi u Hrvatskoj i Sjevernoj Makedoniji s poslovnom zajednicom, kao i s drugim državnim tijelima.

S hrvatske strane izražena je spremnost za daljnju pomoć oko usklađivanja zakonodavstva i prakse s EU, i iskazana zahvalnost na odličnoj bilateralnoj suradnji.

 

Stranica