Spriječeni pokušaji neprijavljivanja 200 komada cd-a i 7 komada rezervnih padobrana

Dana 07. ožujka 2011. godine na području mjesne nadležnosti Carinarnice Ploče carinski službenici CI Orah, spriječili su pokušaj neprijavljivanja 200 komada CD-a.

Na putnički ulaz CI Orah, pristigao je autobus, kojim je upravljao državljanin Republike BiH. Na upit carinskog službenika ima li što za prijaviti, isti je odgovorio da nema ništa, slijedom čega su carinski službenici pristupili pregledu autobusa. Pretragom autobusa, pronađeno je neprijavljeno 200 komada CD-a, bajke za djecu (KEKO EKO). Neprijavljivanjem počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona, a roba koja je predmet prekršaja privremeno je oduzeta.

Također istoga dana na području mjesne nadležnosti Carinarnice Zagreb, na CI Bregana naselje, carinski službenici spriječili su pokušaj neprijavljivanja 7 komada rezervnih padobrana. Na putnički ulaz CI Bregana naselje, pristiglo je osobno motorno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Detaljnom pretragom vozila, pronađeno je neprijavljeno 7 komada rezervnih padobrana Orange ST u vrijednosti od 24.500,00 kuna. Neprijavljivanjem počinjen je prekršaj iz članka 241. stavak 1. točka 2. Carinskog zakona.



Pisane vijesti