Carinski službenici pronašli sakrivene cigarete i sitno rezani duhan

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb, Osijek i Vukovar pregledom osobnog i teretnog vozila te stambenih prostora na području grada Zagreba, Osijeka i Tovarnika pronašli su veće količine sitno rezanog duhana i cigareta.

Naime, provodeći pojačane mjere nadzora carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb su u suradnji s policijskim službenicima Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i policijskim službenicima Operativne grupe Zagreb dana 09.03.2021. godine vršili pregled vozila i stambenog prostora na području grada Zagreba prilikom čega su pronađene veće količine sitno rezanog duhana i cigareta koji nisu bili obilježeni duhanskim markicama MF RH. Također, istog dana carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Osijek su pregledom vozila na području Osijeka pronašli sitno rezani duhan bez duhanskih markica MF RH, dok su carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Vukovar na RGP Tovarnik u teretnom vozilu turskih registarskih oznaka pronašli cigarete koje nisu bile obilježene duhanskim markicama MF RH kao i sredstva za erektilnu disfunkciju „Kamagra oral jelly“.
 
Dana 09.03. pregledom vozila i stambenog prostora u Zagrebu pronađeno je:
-  10.960 komada (54,8 šteke, 528 kutija) cigareta 
-  2.100,00 grama sitno rezanog duhana za pušenje
 
Dana 09.03. pregledom osobnog vozila na području Osijeka pronađeno je:
-  200,00 kilograma sitno rezanog duhana za pušenje
 
Dana 09.03. pregledom teretnog vozila na RGP Tovarnik pronađeno je:
-  7.000 komada (35 šteka) cigareta 
-  980 komada sredstava za erektilnu disfunkciju „Kamagra oral jelly“.
 

Općinskom državnom odvjetništvu protiv prekršitelja iz Osijeka biti će podnesena kaznena prijava te zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 172.000,00 kuna.
Protiv prekršitelja iz Zagreba podneseni su prekršajni nalozi i naplaćene kazne u ukupnom iznosu od 204.500,00 kuna te zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 14.399,08 kuna, dok je za prekršitelja na RGP Tovarnik prekršajnim nalogom izrečena kazna od 100.000,00 kuna, a zahtjevom za naplatu trošarine obračunata trošarina u iznosu od 6.418,80 kuna.  Sva pronađena roba je oduzeta.

Pisane vijesti