Pretragom kuće pronađen sitno rezani duhan

Ovlašteni carinski službenici u suradnji sa policijskim službenicima zaplijenili su 239,00 kg sitno rezanog duhana, 2.731,00 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina), stroj za rezanje duhana, digitalna vaga i kartonske kutije.

Na području Požege, mjesna nadležnost CU Slavonski Brod u pretrazi kuće, drugih prostora te pokretnina u vlasništvu šezdeset devetogodišnjeg državljanina RH pronađeno je 239,00 kg sitno rezanog duhana, 2.731,00 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina), stroj za rezanje duhana, digitalna vaga i kartonske kutije.

Dana 8. srpnja 2020. godine, ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Slavonski Brod u suradnji s policijskim službenicima Kriminalističke policije, PU požeško – slavonske, došli su  slijedom Naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu za pretragu na adresu prebivališta šezdeset devetogodišnjeg hrvatskog državljanina. Nakon uručenja Naloga i provedene pretrage kuće, drugih prostora te pokretnina u vlasništvu  osumnjičenoga, pronađeno je:
- stroj za rezanje duhana s elektromotorom i reduktorom
- digitalnu vagu marke Primus br. S/N 1607165 opsega vaganja do 300 kilograma
- 239 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 15 pvc vreća
- 2731,00 kg ostalog duhana za pušenje (duhan u listu – duhanska sirovina) pakiranog u 24 kartonske kutije.
Zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljene trgovine iz čl. 264. Kaznenog zakona protiv osumnjičenoga je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Požegi.
Sva roba je privremeno oduzeta.
Slijedom navedenoga, u upravnom postupku Carinska uprava donijet će rješenje o obračunu i plaćanju trošarine u iznosu od 2.376.000,00 kn za sitno rezani duhan i duhansku sirovinu s pripadajućim zakonskim zateznim kamatama. 


 

Pisane vijesti