Spriječen pokušaj krijumčarenja 140 komada parfema, u vrijednosti 5.600,00 kuna na području mjesne nadležnosti carinarnice vukovar

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, dana 25. studenoga  2010. godine, carinski su službenici otkrili pokušaj krijumčarenja 140 komada toaletnih voda i parfema.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled autobusa,  bugarskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske u svojstvu vozača.
Na upit carinskog službenika vozaču i putnicima da li imaju što za prijaviti carinskoj kontroli, te slijedom njihovog niječnog odgovora pristupilo se pregledu spomenutog autobusa. Detaljnim pregledom vozila u prtljažnom prostoru u putnoj torbi pronađeno je 140 komada toaletnih voda i parfema raznih robnih marki i to: Allure, Dolce-Gabbana, Givenchy, Armani, Nina Ricci, Dior ukupne vrijednosti 5.600,00 kuna.
Kao vlasnik robe prijavio se jedan od vozača autobusa, te je podnesena prijava o počinjenom prekršaju po članku 241. st. 1. točka 2. Carinskog zakona. Počinitelj je kažnjen novčanom kaznom u iznosu 1.800,00 kuna, a roba oduzeta.

Pisane vijesti