Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo otkriven pokušaj krijumčarenja 4600 komada cigareta

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Vukovar, na Carinskoj ispostavi Bajakovo, dana 16. studenoga  2010. godine, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage otkrili su pokušaj krijumčarenja  4600 komada različitih vrsta cigareta.
Provođenjem mjera carinskog nadzora prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku,  izvršen je pregled autobusa bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Bugarske u svojstvu vozača.
Detaljnim pregledom autobusa, u prostoru iza zadnjeg sjedala do kojeg se dolazi skidanjem zaštitne plastike, pronađeno je skriveno 1.400 komada cigareta marke “Marlboro”, a u prostoru za ventilaciju pronađeno je skriveno još 3.200 komada cigareta marke “Marlboro”, ukupne vrijednosti 2.300,00 kuna.

Za skrivenu robu podnesena je prijava o počinjenom prekršaju te je izrečena novčana kazna u iznosu od 4.000,00 kuna, a roba je oduzeta u korist Republike Hrvatske.



Pisane vijesti