Aktivnosti na carinskom području republike hrvatske dana 12. travnja 2010. godine

Tijekom proteklog dana na carinskom području Republike Hrvatske, carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima, otkrili su nepravilnosti slijedom kojih su počinitelji predani policijskim službenicima na dalju obradu te su pokrenuti prekršajni postupci iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Dubrovnik, na Carinskoj ispostavi Karasovići, carinski službenici Odsjeka za upravljanje rizikom, suzbijanje krijumčarenja i istrage u suradnji s policijskim službenicima prilikom obavljanja kontrole u putničkom prometu, detaljnim pregledom osobnog motornog vozila marke “Land Rover“, francuskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Francuske, otkrili su četiri grama zelene biljne tvari nalik na opojnu drogu marihuanu. Daljnjim testiranjem utvrđeno je da se radi o drogi marihuani, te je stranka predana policijskim službenicima na daljnju kriminalističku obradu.

U drugom slučaju, prilikom pregleda osobnog motornog vozila slovenskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin Republike Srbije, carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima pronašli su 28 tableta “Bromazepam“, koje se nalaze na popisu opojnih droga i psihotropnih tvari. Obzirom da stranka ne posjeduje nikakvu medicinsku dokumentaciju za pronađene tablete, isti je predan policijskim službenicima na daljnju kriminalističku obradu.

Na području mjesne nadležnosti Carinarnice Varaždin, pokrenute su dvije prijave iz nadležnosti Ministarstva mora, prometa i infrastrukture protiv poljskog i rumunjskog državljanina, jer su upravljali teretnim vozilima bez odgovarajućih dozvola za cestovni prijevoz. Tom prilikom inspektor za cestovni promet izrekao im je kazne u ukupnom iznosu od 17.000,00 kuna.

Pisane vijesti