Otkriveno nezakonito postupanje s naftnim derivatima

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb dana 8.kolovoza 2019. godine na području Svetog Ivana Zeline pronašli su nelegalne naftne derivate i opremu za nezakonito postupanje s naftnim derivatima.

Provodeći kontinuirane mjere nadzora nad kretanjem trošarinskih proizvoda – naftnih derivata, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb izvršili su na području Svetog Ivana Zeline pretragu stambenih i drugih prostora. Tom prilikom je utvrđeno da se na navedenoj adresi nalazi kompletna oprema za nezakonito postupanje s naftnim derivatima te da na nezakonit način pribavljaju plinski kondenzat, tzv. gazolin, kojeg nema u legalnoj prodaji.
 
Nadzorom je pronađeno :
- 33 PVC spremnika zapremine po 1.000,00 litara,
- 3 metalna spremnika zapremine po 2.000,00 litara,
- 10 pumpi za pretakanje,
- crijeva za pretakanje,
- kalupi za filtere sa crijevima za pretakanje,
- kutija kartonskih filtera,
- 1 PVC spremnik zapremine 1.000,00 litara u kojem se nalazilo 100,00 litara naftne uljne tekućine, plinskog kondenzata, tzv. gazolina,
- 1 PVC spremnik zapremine 1.000,00 litara u kojem se nalazilo 180,00 litara naftne uljne tekućine, plinskog kondenzata, tzv. gazolina,
- motorni viličar marke Toyota, bez serijskog broja, u čijem spremniku pogonskog goriva je utvrđena prisutnost indikatora Solvent Yellow 124 u količini 5,03 mg/l.
 
Protiv prekršitelja će biti izdani prekršajni nalozi kojima će se izreći novčane kazne na iznos od 110.000,00 kuna te zahtjev za naknadni obračun trošarine. Pronađena trošarinska roba je oduzeta.  
 
 

Pisane vijesti