Pronašli marihuanu, čekove i krivotvorene parfeme i toaletne vode

Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Vukovar pronašli su na graničnom prijelazu Bajakovo 12,5 kilograma marihuane, a ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb na graničnom prijelazu Bregana 306 čekova ukupne vrijednosti 612 tisuća američkih dolara.

Provodeći pojačane mjere nadzora na graničnom prijelazu Bajakovo, ovlašteni carinski službenici Područne jedinice – Službe za mobilne jedinice Vukovar i policijski službenici Postaje graniče policije Bajakovo  prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku pregledali su teretno kombi vozilo hrvatskih registarskih oznaka te su u spremniku za pogonsko gorivo uočili pakete omotane aluminijskom folijom. Nakon ishođenja sudskog naloga u suradnji s policijskim službenicima Odjela za droge Policijske uprave vukovarsko-srijemske nastavljena je pretraga vozila u kojoj je pronađeno u spremniku za pogonsko gorivo i rezervnom kotaču ukupno 35 paketa suhe biljne materije, ukupne mase 12,550 kilograma.  
Teretno kombi vozilo i droga predani su policijskim službenicima na daljnje postupanje.

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb tijekom jučerašnjeg dana izvršili su u Zagrebu nadzor kombi vozila u kojem su pronašli parfeme i toaletne vode koje povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva. Pregledom kombi vozila carinski službenici pronašli su ukupno 502 komada parfema i toaletnih voda za koje postoji osnovana sumnja da se istom povrjeđuju prava intelektualnog vlasništva (HUGO BOSS, CHANEL, DIOR i dr.). Protiv prekršitelja podnijet će se prekršajni nalog kojim će se obračunati kazne u ukupnom iznosu od 9.000 kuna  dok će se roba privremeno oduzeti.

Također, obavljajući pojačani nadzor i kontrolu na graničnom prijelazu Bregana, carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Zagreb i policijski službenici Postaje granične policije Bregana tijekom jučerašnjeg dana na putničkom izlazu graničnog prijelaza Bregana prilikom pregleda prtljage i putnika koji su putovali u autobusu makedonskog prijevoznika, kod jednog od putnika pronađena je žuta koverta u kojoj se nalazilo 306 komada čekova banke Security Pacific National bank-Los Angeles, California, U.S.A. Ukupna vrijednost pronađenih čekova iznosi 612.000,00 USD. Protiv prekršitelja će se podnijeti optužni prijedlog, dok su čekovi oduzeti.

Pisane vijesti