Carinska uprava partner IRB-u u projektu NATO SPS programa razvoja detektora za nadzor opasnog tereta

Carinska  uprava sudjeluje kao partner i krajnji korisnik koji će imati priliku testirati primjenu detektora za otkrivanje posebnih nuklearnih materijala u realnim uvjetima.
 

Institut Ruđer Bošković (IRB) jučer je u Bruxellesu predstavio projekt o prototipu detektora za kontrolu opasnog tereta i nuklearnog materijala na graničnim prijelazima i pomorskim lukama, a partner i krajnji korisnik u istome projektu  bit će i Carinska uprava.
 
Na gala svečanosti, održanoj 29.11.2018. godine, povodom šezdesete godišnjice NATO Programa znanost za mir i sigurnost (SPS), istraživački tim projekta E-SiCURE s IRB-a  predstavio je u  Bruxellesu dosadašnje rezultate projekta. Riječ je o jednom od najvećih projekata u sklopu ovog programa u Hrvatskoj za razvoj sofisticiranih detektora za kontrolu tereta u pomorskim lukama i otkrivanje posebnih nuklearnih materijala. Carinska uprava kao partner i krajnji korisnik imati će priliku testirati primjenu detektora za otkrivanje posebnih nuklearnih materijala u realnim uvjetima.
Više informacija: https://www.irb.hr/Izdvojene-novosti/Predstavljen-prototip-detektora-za-kontrolu-opasnog-tereta-i-nuklearnog-materijala
 
 

Pisane vijesti