Tijekom vikenda oduzeli 291 kilogram duhana

Carinski službenici Službe za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zagrebačke i Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice uz upotrebu službenog psa za otkrivanje duhana Rina proveli su zajedničku operativnu akciju.

Ispred naplatne postaje Lučko u petak su zaustavljena dva osobna vozila hrvatskih registarskih oznaka u kojima je pronađeno ukupno 241 kilogram sitno rezanog duhana koji nije bio označen nadzornim markicama Ministarstva financija RH.  
Isto tako, u subotu na području sajmišta Jakuševec, carinski službenici su zatekli hrvatskog državljanina kako iz iznajmljenog kioska uzima crnu PVC vreću ispunjenu sitno rezanim duhanom. Pregledom navedenog prodajnog prostora pronađeno je 5 crnih PVC vreća s ukupno 50 kilograma nelegalnog sitno rezanog duhana.
Protiv prekršitelja su podneseni prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 93.000,00 kuna, kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 174.000,00 kuna. Pronađeni duhan i vozila su oduzeti.

 



Pisane vijesti