Kolegij ministra financija u Carinskoj upravi

Ministar financija dr. sc. Zdravko Marić održao je 13. travnja 2018. godine kolegij rukovoditelja ustrojstvenih jedinica Središnjeg ureda Carinske uprave, pročelnika područnih carinskih ureda i voditelja područnih službi Sektora za mobilne jedinice.
 

Teme kolegija bile su aktualnosti iz djelokruga rada Carinske uprave te plan budućih aktivnosti u drugoj polovici 2018. godine, posebice provedbe nadzornih aktivnosti tijekom turističke sezone kao I provedbe pojačanog nadzora fiskalizacije, koju će zajednički provoditi ustrojstvene jedinice Carinske i Porezne uprave.
 
Domaćin zajedničkom kolegiju, koji se održao u Carinskom centru za obuku, bio je pomoćnik ministra i ravnatelj Carinske uprave, mr.sc. Hrvoje Čović, a na kolegiju su sudjelovali i državni tajnik ministarstva financija gosp. Željko Tufekčić, glavni tajnik ministarstva, g. Zvonko Šakić,  pomoćnik ministra financija gosp. Hrvoje Radovanić, pomoćnik ministar financija i ravnatelj Porezne uprave, g. Zdravko Zrinušić te zamjenica ravnatelja Porezne uprave, gđa. Marijana Vurajić-Kudeljan.
  
Ministar financija uvodno se osvrnuo na dosadašnji rad cjelokupnog Ministarstva financija i prezentirao trenutne pokazatelje i analizu proračunskih prihoda koji ukazuju na stabilne i pozitivne trendove u ukupnom iznosu te ocijenivši uspješnim dosadašnji rad, dao smjernice za nastavak ostvarenja pozitivnih proračunskih kretanja i u drugom dijelu godine, posebno s aspekta prihoda i provedbe nadzornih aktivnosti koje provodi Carinska i Porezna uprava.
Isto tako, naglašavajući dosadašnje učinke u provedbi porezne reforme te niza normativnih i institucionalnih mjera koje je predmetna reforma donijela, naglašeno je kako je i nadalje potrebno raditi na pripremi novih mjera a sve u cilju administrativnog rasterećenja gospodarstva.
 
Zaključno su dogovorene zajedničke aktivnosti nadzornih službi Porezne i Carinske uprave, posebice tijekom provedbe intenzivnih aktivnosti u  turističkoj sezoni, čija je i dosadašnja suradnja ocijenjena kao vrlo uspješna, a što su i dokazali rezultati postignuti u dosadašnjim zajedničkim aktivnostima.
 

Pisane vijesti