Spriječen pokušaj nezakonite trgovine duhanom

Ovlašteni carinski službenici Sektora za mobilne jedinice u suradnji s Policijskom upravom Bjelovarsko-bilogorskom  proveli su 6.travnja 2018. pojačane mjere nadzora i provjera u cilju otkrivanja, dokazivanja i potvrđivanja činjenica vezanih za nezakonitu djelatnost skladištenja, rezanja i nezakonite trgovine duhanom.

Pretragom obiteljskih kuća, gospodarskih objekata, ostalih prostorija i objekata te zemljišta u mjestima na području Bjelovarsko-bilogorske županije ovlašteni carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Službe za operativnu podršku mobilnih jedinica i Službi za mobilne jedinice Zagreb, Varaždin i Rijeka u suradnji s policijskim službenicima Službe kriminalističke policije Policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske pronašli su ukupno 3478 kilograma (27 kartonskih kutija) sušenog duhana u listu, 55 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija te električnu rezalicu za rezanje sušenog duhana u listu. 
 
Ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice Varaždin izdat će četiri prekršajna naloga zbog kršenja odredbi članka 102.a stavak 1. točka 4. Zakona o trošarinama (Narodne novine 22/13, 32/13, 81/13, 100/15, 120/15, 115/16), a Područnom carinskom uredu Zagreb bit će podnijeti zahtjevi za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 2.120.688,00 kuna.
 

Pisane vijesti