Otkrivena ilegalna benzinska pumpa

Carinski službenici Područne jedinice - Službe za mobilne jedinice Split izvršili su pretragu stambenog prostora, dvorišta i pridruženih prostora te su pritom pronašli energente, osobna vozila, alkohol i duhan.

U Splitu, pretragom prostora koji u naravi predstavlja plastenik pronađeno je više plastičnih i metalnih spremnika različite zapremine koji su sadržavali 8.640,00 litara energenata. Navedeni energenti su nezakonito stavljani na tržište, odnosno prodavani fizičkim osobama za pogon njihovih vozila. Osim energenata, u prostoru plastenika pronađeni su i pumpa te crijeva za pretakanje istog.
 
Daljnjom pretragom u prostoru je pronađeno i 190 litara jakog alkoholnog pića koje nije bilo obilježeno markicama Ministarstvu financija Republike Hrvatske te dva kotla za proizvodnju rakije koji nisu prijavljeni Carinskoj upravi, dok je u stanu prekršitelja pomoću službenog psa za detekciju duhana, našeg Pana, pronađeno 26 kilograma sitno rezanog duhana.
 
Isto tako, na dvorištu je pronađeno 8 motornih vozila za koje u Republici Hrvatskoj nije plaćen poseban porez na motorna vozila.
 
Protiv prekršitelja će biti podnesene odgovarajuće prijave dok će se nadležnom područnom carinskom uredu podnijeti Zahtjevi za naplatom trošarine u ukupnom iznosu od 46.872,06 kuna, pronađena roba će se oduzeti.
 

Pisane vijesti