Provedene mjere nadzora tijekom vikenda

Carinski službenici, Odjela za mobilne jedinice Zagreb i Osijek, tijekom vikenda, uz pomoć carinskih službenih pasa, proveli su mjere nadzora, s ciljem utvrđivanja nepravilnosti sukladno propisanim nadležnostima.

Prilikom nadzora, kod više osoba, pronađeno je skriveno u električnom bojleru, filteru zraka vozila, sigurnosnom trokutu, signalnim svjetiljkama, u prostoru za odlaganje osobnih stvari na poluprikolici, autobusima i osobnoj prtljazi, ukupno 34,20 kg sitno rezanog duhana, 11880 komada cigareta raznih vrsta na koje nije plaćena trošarina te 140 kutija steroida.
 
Zbog ne posjedovanja pravovaljanih rješenja čime je počinjen prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti, u dva odvojena slučaja je izrečena mjera zabrane obavljanja neregistrirane djelatnosti te je izvršeno pečaćenje objekta. Privremeno je ukupno oduzeto 230 l jakog alkoholnog pića te je utvrđena imovinska korist koja je oduzeta potvrdom o oduzimanju u iznosu 3.693,00 kuna.
  
Podneseni su prekršajni nalozi u iznosu od 41.450,00 kuna kao i zahtjevi za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 14.321,06 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je privremeno oduzeta.

Pisane vijesti