Spriječeni pokušaji krijumčarenja cigareta i kornjača čančara

Ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek i Split, tijekom zadnja dva dana, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, spriječili su pokušaje krijumčarenja cigareta i kornjača čančara.

Na području koje je u nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Osijek pronađeno je ukupno 14 800 komada raznih vrsta cigareta. Cigarete su pronađene u autobusu i osobnom vozilu na raznim skrivenim mjestima (rezervni kotač, kontrolna tabla, hladnjak). Protiv dvije osobe su podneseni prekršajni nalozi u ukupnom iznosu od 9.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 10.695,00 kuna.
 
Isto tako, u trajektnoj luci u Splitu, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Split, kod talijanskog državljanina pronašli su pet komada kornjača čančara za koje su propisane  zabrane ili ograničenja pri uvozu i izvozu. Istome je izdan prekršajni nalog u iznosu od 12.000,00 kuna, dok su kornjače oduzete i predane službenicima Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Pisane vijesti