Otkriven pokušaj krijumčarenja raznih vrsta droge i cigareta

Carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja 47,07 kg heroina, 15,785 kg marihuane i 30 040 kom cigareta.       

Dana 29. listopada 2016. godine na graničnom prijelazu Bajakovo, mjesna nadležnost Područnog carinskog ureda Osijek,  ovlašteni carinski službenici  spriječili su pokušaj krijumčarenja 47,07kg droge tipa heroin. Prilikom ulaska u carinsko područje EU, kao vozač osobnog vozila bugarskih registarskih oznaka, državljanin Bugarske, pokušao je na skriveni način unijeti 47,07 kg droge tipa heroin. Ista je bila skrivena u naknadno ugrađeni prostor u podu vozila. Procijenjena vrijednost droge je 14.121.000,00 kn.                       
 
Istoga dana na RGP Bajakovo spriječen je pokušaj krijumčarenja 15,785 kg droge tipa marihuana.  Prilikom ulaska u carinsko područje EU, kao vozač osobnog vozila srpskih registarskih oznaka, državljanin Republike Srbije, pokušao je na skriveni način unijeti 15,785 kg (29 paketa) droge tipa marihuana. Ista je bila skrivena u prostoru za rezervni kotač (17 paketa) i u prostoru smještenom u podvozju vozila, kraj spremnika za gorivo (isti nije originalna tvornička konstrukcije) 12 paketa. Procijenjena vrijednost droge je 236.775,00 kn.                           

Navedenog dana na graničnom prijelazu Batina ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj  krijumčarenja ukupno 30 040 komada cigareta. Prilikom ulaska u carinsko područje EU, kao vozač osobnog vozila mađarskih registarskih oznaka, državljanin Mađarske, pokušao je na skriveni način unijeti 30.040 komada cigareta. Iste su bile skrivene u tvorničkim šupljinama ispod zadnjih sjedišta i u šupljini prtljažnog prostora predviđenog za smještaj rezervoara (isti je bio izvađen). Protiv prekršitelja je nadležnom državnom odvjetništvu  podnesena kaznena prijava a roba i vozilo privremeno su oduzeti dok je za oduzete cigarete obračunata trošarina u ukupnom iznosu od 28.598,08 kn.            

Pisane vijesti