Spriječen pokušaj krijumčarenja ljudi

Pregledom tovarnog prostora vagona teretnog vlaka iz pravca Republike Srbije pronađena su dva strana državljanina te je također pronađeno osam stranih državljana na odmorištu "Plitvice" u teretnom vozilu koji su na ilegalan način ušli u RH.

 

Dana 31. kolovoza 2016. godine spriječen je pokušaj krijumčarenja dvojice ilegalnih putnika na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Zagreb, od strane carinskih službenika Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PP Dugo Selo.

Naime, prilikom provođenja pojačanih mjera nadzora i provjera od strane ovlaštenih carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Zagreb na  željezničkoj postaji Dugo Selo u vagonu teretnog vlaka broj 46898, koji prometuje na relaciji Vinkovci - Zapadni kolodvor Zagreb, a kretao se iz pravca R. Srbije, pregledom tovarnog prostora, među prijavljenom  robom pronađena su dva strana državljana koji su na ilegalan način ušli u Republiku Hrvatsku.
 
Nadalje, prilikom provođenja pojačanih mjera nadzora i provjera od strane ovlaštenih carinskih službenika Odjela za mobilne jedinice Zagreb na odmorištu „Plitvice“ u teretnom vozilu bosanskih registracijskih oznaka pronađeno je osam stranih državljana koji su na ilegalan način ušli u RH.
 
Navedene osobe su predane policijskim službenicima PP Dugo Selo i IV PP Novi Zagreb koji su poduzeli daljnje radnje iz djelokruga njihove nadležnosti.

Pisane vijesti