Otkriveno 27 kilograma duhana na području Zagrebačke županije

Na području Zagrebačke županije, dana 14. lipnja 2016. godine uz uporabu službenog psa za detekciju duhanskih prerađevina „RINA“ provedene su pojačane mjere nadzora od strane ovlaštenih carinskih službenika Odjela za mobilne jednice Zagreb.
 

Prilikom pregleda poštanskih pošiljka službeni pas je kod dvije poštanske pošiljke pozitivno reagirao, te je postojala osnovana sumnja da se u istima nalazi duhan.
 
Kod preuzimanja jedne poštanske pošiljke u kojoj se nalazilo 3 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica MF CU zatečena je hrvatska državljanka protiv koje će se podnijeti prekršajni nalog i zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 1.650,00 kuna.
 
Istog dana, izvršena je pretraga obiteljske kuće, garaže i drugih objekata kojima se koristio primatelj druge poštanske pošiljke. Pretragom je pronađeno 24 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica MF RH. Prekršitelju će se izdati prekršajni nalog a nadležnom PCU Zagreb podnijeti će se zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 14.850,00 kuna.
 
 

Pisane vijesti