Otkrivena veća količina sitno rezanog duhana, cigareta i kozmetičkih proizvoda

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb izvršili su pojačane mjere nadzora 4. lipnja 2016. nad prometom trošarinskih proizvoda na području Grada Zagreba te su tom prilikom oduzeli više od 56 kg sitno rezanog duhana te 230 kutija raznih vrsta cigareta.

Za navedenu robu prekršiteljima su izdani prekršajni nalozi u iznosu od 14.700,00 kuna te su podneseni zahtjevi nadležnom carinskom uredu za naplatom trošarine u iznosu od 30.800,00 kuna.
 
Istog dana, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji s policijskim službenicima PGP Macelj u mjestu Gornji Macelj zaustavili su vozilo belgijskih registracijskih oznaka kojim je upravljao belgijski državljanin. Prilikom ulaska na područje Europske Unije iz treće zemlje nije prijavio veću količinu kozmetičkih proizvoda i to; gelova za kosu, boje za kosu, sredstva za skidanje boje kose, šampona za kosu te losiona poslije brijanja. Navedena roba je oduzeta te je izdan prekršajni nalog, kojim je izrečena novčana kazna od 3.000,00 kuna.

Pisane vijesti