Prilikom pregleda vozila otkrivena marihuana

Carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Varaždin u suradnji s policijskim službenicima, na području mjesta Dragoslavec, 1. lipnja 2016., izvršili su zajedničku kontrolu vozila, prilikom koje je pronađeno malo više od kilograma marihuane.

Vozilom hrvatskih registracijskih oznaka upravljala je ženska osoba, azijatskog podrijetla. Obzirom da se kontrolirao prijevoz trošarinskih proizvoda te namjenska uporaba pogonskog goriva, od iste je zatraženo da otvori prtljažni prostor. U prtljažnom prostoru kao i u prostoru za smještaj rezervne gume nije bila pronađena nikakva roba te se potom pristupilo pregledu unutrašnjosti osobnog vozila, obzirom da su u unutrašnjosti vozila bile zamijećene razne PVC vreće.

U jednoj od PVC vreća, oblijepljenoj ljepljivom trakom nalazio se oveći smotuljak, obavijen PVC folijom čiji sadržaj je bio mekan na dodir. Zbog sumnje da se u smotuljku nalaze nedozvoljene stvari, smotuljak je razrezan te je uočeno da se u njemu nalazi osušena biljka, zelenkaste boje, nalik na opojnu drogu tipa marihuana. Daljnje postupanje nastavile su kolege iz policije.

Pisane vijesti