Carinski službenici spriječili pokušaj nezakonitog prometa duhana

Na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Zagreb, 10. ožujka 2016. ovlašteni carisnki službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb spriječili su pokušaj nelegalne prodaje sitno rezanog duhana.

Temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu izvršena je pretraga obiteljske kuće, poslovnih i drugih objekata na području grada Zagreba. Nakon izvršene pretrage pronađeno je ukupno 152 kilograma sitno rezanog duhana koji nije bio obilježen nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv okrivljenika podnesena je prekršajna prijava u iznosu 21.000,00 kuna kao i zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 83.600,00 kuna.
 
Također, tijekom provođenja nadzora cestovnog prometa na državnoj cesti D - 28 u mjestu Gradečki Pavlovec, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa carinskim službenicima Službe za mobilne jedinice, zaustavili su osobno vozilo u kojem je pronađeno 70 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva Financija. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen prekršajni nalog u iznosu od 10.000,00 kuna te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 38.500,00 kuna.
 
Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.
 

Pisane vijesti