Carinski i policijski službenici spriječili pokušaj nelegalne prodaje naftnih derivata, duhana i kokaina

Carinski službenici u suradnji s policijskim službenicima 9. i 10. ožujka 2016. na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Zagreb spriječili su pokušaj nelegalne trgovine naftnih derivata i sitno rezanog duhana.

Provodeći mjere nadzora na području grada Zagreba 9. ožujka zatekli su hrvatskog državljanina u nelegalnoj prodaji naftnih derivata te u posjedu kokaina. Temeljem provedenih mjera nadzora od strane Odjela za mobilne jedinice Zagreb kod hrvatskog državljanina je pronađeno i oduzeto 480 litara pogonskog goriva te 44 grama kokaina. Izdan je prekršajni nalog u visini od 18.000,00 kuna zbog prekršaja opisanog i kažnjivog člankom 102a. stavak 1. točka 4. Zakona o trošarinama dok je droga predana na daljnje postupanje policijskim službenicima Ministarstva unutarnjih poslova.
 
Također, provodeći mjere nadzora idućeg dana na području grada Vrbovca carinski službenici zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registarskih oznaka u kojem je pronađeno 70 kilograma sitno rezanog duhana. Sukladno navedenom, počinitelju prekršaja podnesen je prekršajni nalog u visini od 10.000,00 kuna te je izdan zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 38.500,00 kuna.

Pisane vijesti