GP Bajakovo: Spriječeno krijumčarenje 60 000 komada cigareta

Dana 22. travnja 2015. godine na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, RGP Bajakovo, na graničnom prijelazu na ulazu u Republiku Hrvatsku, pristiglo je osobno vozilo marke Renault Espace 2.2 DCI, srpskih registarskih oznaka kojim je upravljao  srpski državljanin.
Prilikom pregleda unutrašnjosti i podvozja vozila uočene su preinake te je vozilo izdvojeno za detaljan pregled. U prostoru za detaljan pregled vozila na graničnom prijelazu pronađeno je ukupno 60.000 komada cigareta marke Bond bez nadzornih markica RH, skrivenim na posebno izrađenim i preinačenim mjestima u vozilu i to: ispod vozačevog i suvozačevog sjedala, ispod zadnje klupe u zatvorenom prostoru, u prtljažnom prostoru, u prednjem dijelu branika iza registarske pločice te u nadograđenom metalnom prostoru.
Za navedene cigarete obračunata je trošarina u iznosu od 57.120,00 kuna, a protiv vozača vozila podnijeta je kaznena prijava. Pronađene cigarete i osobni automobil kao sredstvo izvršenja kaznenog djela privremeno su oduzeti.



Pisane vijesti