Osijek i Rijeka: Spriječen pokušaj nelegalne prodaje duhana i krijumčarenje cigareta

Dana 17. veljače 2015. godine na području mjesne nadležnosti Odjela za mobilne jedinice Osijek i Rijeka, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Osijek i Rijeka spriječili su pokušaj nelegalne prodaje rezanog duha i krijumčarenje cigareta.

Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek provodeći mjere carinskog nadzora i provjera na RGP Županja-most prilikom pregleda osobnog vozila BiH registracijskih oznaka, kojim je upravljao državljanin BiH, u posebno dograđenim prostorima za krijumčarenje pronašli su ukupno 51.200 komada cigareta raznih vrsta bez nadzornih markica Ministarstva financija. Temeljem navedenog protiv počinitelja je podnesena kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom iznosu od 46.331,20 kuna nadležnom Područnom carinskom uredu.

Također istoga dana, ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka, provodeći mjere nadzora na putničkom vlaku koji prometuje na domaćoj liniji, kod putnika hrvatskog državljanina pronašli su 25,00 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija. Temeljem navedenog počinitelju prekršaja izdat je Prekršajni nalog kojim je izrečena kazna u iznosu od 5.100,00 kuna te je podnesen zahtjev za naplatu trošarine u iznosu od 13.000,00 kuna nadležnom Područnom carinskom uredu.



Pisane vijesti