Početak robnog carinjenja na CI Bregana


        Od 11. lipnja 2007. godine, Carinska ispostava Bregana započinje s radom kao robno - granična carinska ispostava za carinjenje robe iz poglavlja 1 – 24 Carinske tarife s uredovnim vremenom od 0 do 24h i to neprekidno tijekom cijelog tjedna (ponedjeljak – nedjelja).

        Na Carinskoj ispostavi Bregana, osim graničnih carinskih procedura, biti će omogućena provedba i carinskog postupka puštanja robe u slobodan promet, odnosno konačno carinjenje robe, što će znatno pridonijeti daljnjem prilagođavanju aktivnosti Carinske uprave potrebama hrvatskog gospodarstva, te ubrzavanju i olakšavanju provedbe carinskih formalnosti.

        Posebno ističemo da će se postupak konačnog carinjenja robe odobravati samo za robu koja ulazi u carinsko područje Republike Hrvatske na međunarodnom graničnom prijelazu Bregana – Obrežje.

        Također, u tijeku su intenzivne aktivnosti na stvaranju uvjeta da se na Carinskoj ispostavi Bregana omogući i izvozno carinjenje robe.

        Carinske procedure biti će popraćene uobičajenom aktivnošću odgovarajućih inspekcijskih službi (sanitarna, veterinarska i fitosanitarne inspekcija), kao i svih ostalih pratećih službi kako bi se rad na robno - graničnoj carinskoj ispostavi Bregana u cijelosti odvijao na zadovoljstvo svih sudionika u carinskom postupku.



Pisane vijesti