Na RGP Zaton Doli spriječeno krijumčarenje 26,90 kg marihuane i 2,05 kg heroina

Dana 8. siječnja 2015. godine na GP Zaton Doli ovlašteni carinski su službenici su u suradnji s policijskim službenicima spriječili pokušaj krijumčarenja droge tipa marihuana u količini 26,90 kilograma te tipa heroin u količini od 2,05 kilograma.

Naime, navedenog dana u 14.00 sati na izlaznu graničnu kontrolu pristupilo je osobno motorno vozilo marke Volvo S40, talijanskih registracijskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin. Na upit carinskog službenika što ima za prijaviti isti je odgovorio negativno, slijedom čega se pristupilo pregledu vozila.
 
Pregledom je utvrđeno da se u prtljažnom prostoru vozila nalazi boca za pogonski plin na kojoj je primjećeno da je svježe obojana, pri čemu je na istoj uređaj baster pokazao sumnjive parametre koji su potvrdili sumnju da se u navedenoj boci nalazi još nešto osim plina.

Slijedom sudskog nalog za pregled vozila obavljen je detaljan pregled boce uz pomoć stručnjaka za ugradnju plinskih sustava u vozila.  Ispuštanje plina iz boce te skidanjem metalnog dijela otkrivena je dodatna stjenka što je ukazivalo da se radi o dodatnom spremniku u već ispražnjenoj boci.

Uz pomoć vatrogasaca i njihove opreme navedeni unutarnji spremnik je razrezan a što je rezultiralo pronalaskom krugova u plastičnoj foliji. Iz spremnika plina je izvađeno ukupno 29 okruglih te 4 pravokutna paketa. Analizom je utvrđeno da se u okruglim paketima nalazi droga marihuana u ukupnoj težini od 26,90 kg a u pravokutnim paketima se nalazi droga heroin u ukupnoj težini od 2,05 kg.



Pisane vijesti