Carinski službenici otkrili 145,00 kg sitno rezanog duhana

Dana 10. prosinca 2014. godine, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, otkrili su 127,00 kg sitno rezanog duhana. Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, u mjestu Vukmanički Cerovac, zaustavili su teretno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Tom prilikom, u teretnom vozilu, je pronađeno trinaest PVC vreća koje su sadržavale ukupno 127,00 kg sitno rezanog duhana, bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.

Istoga dana, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na području Karlovca, zaustavili su osobno vozilo hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske. Tom prilikom, u vozilu, je bez pravovaljane dokumentacije pronađeno 240 komada majica, hlača, cipela i košulja. Zbog počinjenja prekršaja opisanog i kažnjivog prema Zakonu o trgovini prekršitelju će se uručiti Prekršajni nalog. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.

Nadalje, dana 9. prosinca 2014. godine, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u poštanskom paketu otkrili su 18,00 kg sitno rezanog duhana. Naime, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb, prilikom izlaska iz Poštanskog ureda u Karlovcu, kod državljanina Republike Hrvatske, u paketu kojeg je netom podigao u Poštanskom uredu, otkrili su 18,00 kg sitno rezanog duhana, bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Zbog počinjenja prekršaja prekršitelju je uručen Prekršajni nalog u iznosu od 18.000,00 kn te će se podnijeti Zahtjev za naknadni obračun trošarine u iznosu od 9.360,00 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.



Pisane vijesti