V4 konferencija na visokoj razini „Zajednička suradnja u cilju bolje regionalne efikasnosti i konkurentnosti“, Bratislava, 13.-14.11.2014.

Ravnatelj Carinske uprave RH, gosp. Grabar, s delegacijom sudjelovao je na V4 Konferenciji na visokoj razini „Zajednička suradnja u cilju bolje regionalne efikasnosti i konkurentnosti“, na kojoj su, uz generalne direktore poreznih i carinskih administracija V4 zemalja (Slovačka, Češka, Poljska, Mađarska), pozvani i generalni direktori carinskih i poreznih administracija Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Vezano uz područje carinske suradnje, raspravljalo se o tematici smanjenja carinske vrijednosti robe, postupka 42 i suzbijanja prijevara s mineralnim uljima.
 
Carinska uprava Republike Hrvatske službeno je zahvalila Financijskoj administraciji Slovačke, kao organizatoru, te svim V4 zemljama na pozivu na Konferenciju i potvrdila spremnost za  sudjelovanjem s V4  u područjima interesa za Carinsku službu RH, posebno vezano uz postupak 42 i smanjenje carinske vrijednosti, te potvrdila nastavak dosadašnje suradnje vezano uz mineralna ulja.

Na marginama Konferencije održan je i Bilateralan sastanak ravnatelja Carinske uprave Hrvatske, gosp. Grabara, s predsjednikom Financijske administracije Slovačke, gosp. Imreczeom, na kojem je obostrano potvrđena spremnost za suradnju po svim navedenim područjima carinskog interesa.



Pisane vijesti