Na gp tovarnik spriječen ilegalan prijelaz državne granice tri državljana afganistana

Dana 12. studenoga 2014. godine, na međunarodnom cestovnom graničnom prijelazu Tovarnik, mjesna nadležnost Područnog carinskog ureda Osijek, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, ovlašteni carinski službenici RGP Tovarnik, u suradnji s policijskim službenicima, na ulazu u Republiku Hrvatsku, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice tri državljana Afganistana.

Naime, toga dana na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion bugarskih registarcijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin. Isti je za provoz na relaciji  Bugarska – Italija prijavio staklene čaše.

Teretno vozilo je izdvojeno za detaljan pregled kojom prilikom je utvrđeno da carinsko obilježje i carinsko uže nisu oštećeni. Pregledom sadržaja tovarnog prostora u unutrašnjosti tovarnog prostora među prijavljenom robom otkrivene su tri osobe koje su ilegalno pokušale prijeći državnu granicu i ući u prostor Europske unije. Stvarno stanje robe odgovaralo je prijavljenoj.

Naknadno je utvrđeno da su ilegalni imigranti državljani Afganistana koji su prepraćeni u Policijsku postaju Tovarnik radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja, a nakon završenog carinskog postupka bugarski vozač je nastavio putovanje.



Pisane vijesti