Carinski službenici spriječili krijumčarenje tekstilnih proizvoda, cigareta i duhana

Dana 13.10.2014.godine na GCU Bajakovo carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Osijek spriječili su pokušaj krijumčarenja tekstilnih proizvoda. Naime, u teretnom motornom  vozilu turskih registracijskih oznaka marke Mercedes, kojim je upravljao turski državljanin, pregledom je pronađena neprijavljena roba komercijalne naravi, odnosno tekstilni proizvodi u vrijednosti od 51.800.00 kuna. Predmetna roba je privremeno oduzeta do okončanja postupka.

Istoga dana na GCU Bajakovo u teretnom motornom vozilu turskih registracijskih oznaka marke Volvo, pregledom je pronađeno 120 kutija (2400 kom) cigareta marki "Marlboro", "Prestige" i "Toras 2005", koje nisu bile obilježene nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Predmetne cigarete vozač je sakrio u instrument ploču vozila. Cigarete su oduzete do okončanja postupka i na njih je naplaćena trošarina u iznosu od 1.947,00 kuna.

Dana 13.10.2014.godine provodeći mjere pojačane kontrole na naplatnoj postaji Kikovica, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Rijeka, uz uporabu službenog psa za detekciju duhana, oduzeli su 10,00 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Duhan je pronađen u prtljažnom prostoru autobusa hrvatskih registracijskih oznaka. Osobi u čijoj je torbi pronađen duhan i koja se izjasnila kao vlasnik predmetne robe, izrečena je novčana kazna u iznosu od 2.400,00 kuna, dok je duhan oduzet.



Pisane vijesti