Gp tovarnik - spriječen ilegalan prijelaz državne granice

Dana 4. rujna 2014. godine, na Graničnom prijelazu Tovarnik, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, ovlašteni carinski službenici RGP Tovarnik, u suradnji s policijskim službenicima, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u kamionu s prikolicom bugarskih registracijskih oznaka, a kojim je upravljao bugarski državljanin, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice dva državljana Afganistana.

Naime, toga dana u jutarnjim satima, na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion s prikolicom, bugarskih registracijskih oznaka kojim je upravljao bugarski državljanin, a koji je prometovao na relaciji Bugarska-Slovenija. Ovlaštenim carinskim službenicima uredno je prijavljena PVC folija u provozu za Sloveniju.

Pregledom kamiona i prikolice utvrđena je ispravnost carinskog užeta i carinskih obilježja, međutim, u podvozju priključnog vozila, između metalnih spremnika za palete, pronađene su dvije osobe (za koje je naknadno utvrđeno da su državljani Afganistana) koje su pokušale na ilegalan način prijeći hrvatsku granicu i ući u prostor Europske unije.

Otkriveni državljani Afganistana koji su na ilegalan način pokušali prijeći državnu granicu nisu posjedovali putne isprave te su prepraćeni su u Policijsku postaju Tovarnik radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.



Pisane vijesti