Na gp bajakovo spriječen ilegalan prijelaz državne granice

Dana 02. rujna 2014. godine, na Graničnom prijelazu Bajakovo, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, tijekom provedbe redovitih mjera carinskog nadzora teretnog prometa, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo, na ulazu u Republiku Hrvatsku, u kamionu makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin, spriječili su pokušaj ilegalnog prijelaza državne granice dva državljana Afganistana.

Naime, toga dana, oko podneva, na ulazni trak za teretna vozila pristupio je kamion s prikolicom, u vlasništvu makedonske prijevozničke tvrtke, makedonskih registracijskih oznaka kojim je upravljao makedonski državljanin, a koji je prometovao na relaciji Makedonija-Slovenija. Carinskim službenicima je prijavljen stari papir u provozu za Sloveniju.

Pregledom vozila, u podnožju ispod prikolice, između dva paletarnika, pronađene su dvije osobe (za koje je naknadno utvrđeno da su državljani Afganistana) koje su pokušale na ilegalan način prijeći hrvatsku granicu i ući u prostor Europske unije.

Nakon obavljenih carinskih formalnosti strani državljani i makedonski vozač kamiona predani su policijskim službenicima Postaje granične policije Bajakovo radi daljnjeg kriminalističkog istraživanja.
 
Po okončanju policijskog postupanja vozač kamiona je pušten i nastavio je putovanje.



Pisane vijesti