Carinski službenici spriječili pokušaj krijumčarenja 740,00 kg sitno rezanog duhana

Dana 14. kolovoza 2014. godine, carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji sa carinskim službenicima GCU Jasenovac, spriječili su pokušaj krijumčarenja 740,00 kg sitno rezanog duhana.

Naime, carinski su službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb u suradnji sa carinskim službenicima GCU Jasenovac prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku, u postupku kontrole putničkog i teretnog prometa, na GCU Jasenovac, zaustavili teretno vozilo bosanskohercegovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine.

Detaljnim pregledom vozila, u paletama s drvima, ukupno je pronađeno 740,00 kg sitno rezanog duhana, koji se nalazio u 35 kartonskih kutija bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske i 8 kartonskih kutija s nadzornim markicama Ministarstva financija Bosne i Hercegovine.

Prekršitelju je izdan Prekršajni nalog kojim mu je izrečena novčana kazna u iznosu 30.000,00 kuna te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 384.800,00 kuna. Roba koja je predmet prekršajnog djela je oduzeta.



Pisane vijesti