Na gcu karasovići zapljenjeno više od 10 kilograma heroina

Dana 29. srpnja 2014. godine na graničnom prijelazu Karasovići, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave, Sektora za nadzor, Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Ploče u suradnji sa policijskim službenicima Policijske postaje Gruda, zaplijenili su 10.745 grama droge tipa heroin. Droga je pronađena u osobnom vozilu albanskih registarskih oznaka kojim je upravljao albanski državljanin.

Tijekom obavljanja zajedničke kontrole policijskih i carinskih službenika, uočene su preinake ispod upravljača vozila zbog čega se pojavila sumnja u krijumčarenje robe. Temeljem naloga Županijskog suda u Dubrovniku obavljena je detaljna pretraga automobila kada je u posebno napravljenom spremniku ispod instrument-ploče u automobilu, pronađeno 20 paketića u kojima se nalazio heroin, ukupne težine 10.754 grama (10,754 kg).

Vrijednost zaplijenjenog heroina procjenjuje se na iznos veći od četiri milijuna kuna.

Dvojica državljana Albanije su uhićena i dovedena u prostorije policije na kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.



Pisane vijesti