Na području grada zagreba carinski i policijski službenici oduzeli velike količine duhana i cigareta

Dana 09. srpnja 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PNUSKOK-a, na temelju naloga Županijskog suda u Zagrebu, zbog osnovane sumnje u posjedovanje većih količina duhana, izvršili su pretragu garažnih prostora, kojima se koristi hrvatski državljanin.Tom prilikom, pretragom navedenih garažnih prostora pronađeno je ukupno 1.491,10 kg sitno rezanog duhana i 1.050,25 kg prešanog duhana u listu. Protiv prekršitelja će nadležnom državnom odvjetništvu biti podnesena kaznena prijava te PCU Zagreb biti će podnesen Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 1.247.984,50 kuna.
 
Istoga dana, ovlašteni carinski službenici Odjela mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima PP Črnomerec, izvršili su nadzor na otvorenom prostoru tržnice Črnomerec. Prilikom izvršene pretrage osobnog vozila, kojim se koristi hrvatski državljanin, zbog osnovane sumnje u posjedovanje većih količina duhana i cigareta, pronađeno je ukupno 160 kutija cigareta bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Prekršitelju je izrečena novčana kazna u ukupnom iznosu od 5.100,00 kuna te 100,00 kuna za troškove postupka. Roba koja je predmet prekršajnog dijela je oduzeta.

Također, u suradnji s policijskim službenicima PP Črnomerec, na otvorenom prostoru tržnice Črnomerec, carinski službenici Odjela mobilne jedinice Zagreb, izvršili su pregled neiznajmljenog prodajnog štanda. Istom je prilikom, pregledom pronađeno 96 pvc vrećica sa ukupno 24.000 grama sitno rezanog duhana i 530 kutija raznih vrsta cigareta, sve bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Pravnoj osobi i odgovornoj osobi podnijeti će se Prijava o počinjenom prekršaju iz članka 103. stavak 1. točka 3. Zakona o trošarinama, a roba koja je predmet prekršajnog dijela je oduzeta.



Pisane vijesti