Održana obuka carinskih službenika o mjerama sigurnosti na radu

U Carinskom centru za obuku, u sklopu Policijske akademije MUP-a, od 30. 06. do 04. 07. 2014. godine, nastavno na program Inicijative triju zemalja u sklopu programa za kontrolu izvoza i sigurnosti granica (EXBS) uspješno je provedena obuka o mjerama sigurnosti na radu.

Naime, navedena obuka uslijedila je s obzirom da su ovoj obuci na francuskoj akademiji prisustvovali dvoje službenika iz Carinske uprave Republike Hrvatske i Carinske uprave Republike Srbije te je pod njihovim vodstvom uz podršku instruktora francuske akademije Vincenta Thibauda održana obuka o mjerama sigurnosti na radu. Tom prilikom na obuci su prisustvovali službenici iz carine Republike Hrvatske, Republike Srbije i Bosne i Hercegovine, a što će zasigurno rezultirati većom sigurnosti u radu ovlaštenih carinskih službenika prilikom otkrivanja nezakonitih aktivnosti povezanih s kretanjem roba.   

Potrebno je pritom naglasiti da Ministarstvo financija, Carinska uprava i Vlada SAD već duži niz godina ostvaruju odličnu suradnju usmjerenu prema jačanju operativne sposobnosti Carinske uprave u kontroli granica. Najveći dio dosadašnje suradnje ostvaren je kroz program Vlade SAD-a za pomoć carinskim i drugim službama u provođenju izvozne kontrole i s tim u vezi sigurnosti granica.

Od početka provedbe EXBS programa u RH - od 2004. godine do danas - u sklopu ovog programa službenici Carinske uprave sudjelovali su u velikom broju seminara, edukacija i radionica održanih u Republici Hrvatskoj, SAD-u i drugim državama, putem kojih su se upoznali s prijetnjama oružja za masovno uništavanje i s tim povezane sigurnosti granica.



Pisane vijesti