Novi twining light projekt: uvođenje sustava osiguranja kvalitete za kontrole trošarinskih roba i roba iz područja zajedničke poljoprivredne politike (zpp) u hrvatskom carinskom laboratoriju

Dana 22. svibnja 2014. godine u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj održana je svečanost otvaranja Twinning light projekta “Uvođenje sustava osiguranja kvalitete za kontrole trošarinskih roba i roba iz područja Zajedničke poljoprivredne politike (ZPP) u hrvatskom carinskom laboratoriju” kojeg provodi Ministarstvo financija Carinska uprava u suradnji s partnerima iz Španjolske.

Prilikom svečanog otvaranja projekta nazočnima su se u pozdravnom govoru obratile gđa. Vesna Kadić Komadina, zamjenica ravnatelja CU te gđa. María Luisa Benítez-Donoso, zamjenica šefa misije ambasade Kraljevine Španjolske u RH.

Cilj projekta vrijednog 250.000,00 eura je pružanje daljnje podrške Carinskoj upravi RH u svrhu povećanja naplate carinskih pristojbi i poreza, kontrole poljoprivrednih proizvoda i trošarinskih roba te osiguranje sigurnosti građana u skladu s zaštitom unutarnjeg tržišta na području carinskog nadzora, sukladno najboljim carinskim praksama Europske unije. Provedba projekta trajat će 6 mjeseci.

Ovaj Twinning Light projekt poboljšat će osiguranje kvalitete hrvatskog carinskog laboratorija povećanjem postupaka za utvrđivanje prirode, podrijetla i vrijednosti robe, kao i tarifno razvrstavanje, što će u konačnici pružiti potporu cjelokupnoj poslovnoj strategiji carina Europske unije.



Pisane vijesti