Otkrivena veća količina robe za koju se sumnja na povredu prava intelektualnog vlasništva

Temeljem naloga za pretragu Prekršajnog suda u Pagu izvršena je pretraga obiteljske kuće u Novalji, gdje se nalazila roba u vlasništvu trgovačkog obrta. Zbog nepostojanja dokumentacije o podrijetlu robe, kao i zbog sumnje u povredu prava intelektualnog vlasništva, izvršeno je pečaćenje tri prostorije u obiteljskoj kući. Slijedom navedenog, zbog počinjenja prekršaja iz članka 70. stavak 1., u svezi članka 64. stavak 1. Zakona o trgovini, izdan je prekršajni nalog kao i Optužni prijedlog zbog počinjenja prekršaja iz članka 7. stavka 2. Zakona o žigu, protiv vlasnice trgovačkog obrta.
Dana 7. svibnja 2014. godine, temeljem članka 75. stavak 1. Zakona o trgovini, privremeno je oduzeto 1264 para cipela, 2376 komada raznih odjevnih predmeta, 250 komada bižuterije, 288 komada sunčanih naočala, 55 komada dječjih kaciga, 85 komada slušalica za reprodukciju zvuka i 30 komada ukrasnih predmeta. Vrijednost robe procijenjena je na 217.400,00 kuna.

Istog dana, temeljem članka 80. stavak 5. Zakona o žigu, privremeno je oduzeto 1563 komada raznih predmeta (sportski dresovi, japanke, majice, hlače, kape i satovi), za koje postoji sumnja u povredu prava intelektualnog vlasništva prema Zakonu o žigu.



Pisane vijesti