Spriječen pokušaj nelegalne prodaje 215,90 kg sitno rezanog duhana i 1200 komada cigareta

Dana 03. ožujka 2014. godine na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a, Ravnateljstva policije, Mobilne jedinice za provedbu nadzora državne granice i službenicima MUP-a, PU Zagrebačke, Službe organiziranog kriminaliteta, spriječili su pokušaj krijumčarenja sitno rezanog duhana.

Naime, pregledom i pretragom osobnog vozila hrvatskih registracijskih oznaka, kojim je upravljao hrvatski državljanin, u prtljažnom prostoru, pronađeno je 20 PVC bijelih vreća s ukupno 200,35 kg sitno rezanog duhana bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Protiv prekršitelja će se podnijeti Prijava o počinjenom prekršaju te Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 90.157,50 kuna.

Istoga dana, na području mjesne nadležnosti PCU Zagreb, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Zagreb, izvršili su kontrolu prodaje trošarinskih proizvoda na otvorenom prodajom prostoru na tržnici Utrine i sajmištu u Dugom Selu. Tom su prilikom, pronašli 15,55 kg sitno rezanog duhana i 1200 komada cigareta, bez propisanih nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. Prekršiteljima su izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 7.200,00 kuna te je podnijet Zahtjev za naknadni obračun trošarine u ukupnom iznosu od 2.827,50 kuna.



Pisane vijesti