U privatnoj kući otkrivena roba kojom se povređuju prava intelektualnog vlasništva i duhan

Dana 14.01.2014. godine, carinski službenici Odjela za mobilne jedinice Zagreb izvršili su, temeljem naloga Prekršajnog suda u Zagrebu,  pretragu obiteljske kuće i drugih ostalih stambenih prostora i zemljišta na području grada Zagreba. Pretragom obiteljske kuće i dvorišnih prostora pronađeno je ukupno: 130,5 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica MF RH te  780 komada punjenih cigareta također bez nadzornih markica MF RH.
Pronađeni duhanski proizvodi su izuzeti iz navedenih prostora i potvrdom o privremenom oduzimanju oduzeti. Protiv osobe koja se izjasnila kao vlasnik opisane robe bit će podnesena prijava o počinjenom prekršaju zbog prekršaja  kažnjivog člankom 102, st.01, t.17 i Zahtjev za naplatu trošarine u ukupnom
iznosu od 59.377,50 kuna.

Također, daljnjom pretragom kuće pronađeno je i 30 komada odjevnih predmeta, torbi, novčanika i drugih proizvoda, za koje je utvrđeno da ih se oglašava za prodaju putem Interneta te da postoji sumnja da se njima povređuju prava intelektualnog vlasništva. Pronađeni predmeti su izuzeti iz prostora obiteljske kuće i Potvrdom o privremenom oduzimanju oduzeti. Protiv osobe koja se izjasnila kao vlasnik predmeta, bit će podnesena prijava o počinjenom prekršaju zbog prekršaja kažnjivog člankom 79, st.01 Zakona o provedbi carinskih propisa EU.



Pisane vijesti