Na RGP Bajakovo spriječeno krijumčarenje 10,86 kilograma droge tipa marihuana

Dana 8. prosinca 2013. na Robno graničnom prijelazu Bajakovo, na ulazu u EU, pristupilo je osobno vozilo srpskih registracijskih oznaka u kojemu se kao vozač nalazio državljanin Republike Srbije. Na upit ovlaštenog carinskog službenika ima li što prijaviti za carinjenje, vozač je odgovorio niječno.

Posumnjavši u iskaz vozača, ovlašteni carinski službenici RGP Bajakovo su predmetno vozilo uputili u halu za detaljan pregled vozila radi obavljanja detaljnog pregleda i pretrage.

Provodeći mjere carinskog nadzora, izvršen je detaljan pregled i pretraga vozila. Skidanjem tapicirunga sa zadnjeg boka vozila, uočeni su paketi omotani smeđom ljepljivom trakom. U tvorničkim šupljinama, između lima zadnjeg blatobrana i unutarnjeg tapicirunga pronađeno je 20 paketa droge tipa marihuana, ukupne težine 10,861 kilograma.

Procijenjena vrijednost skrivene robe (marihuane) iznosi 200.000,00 HRK.

S obzirom na to da se radi o kaznenom djelu neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190 st. 2 Kaznenog zakona Republike Hrvatske, PU Vukovarsko srijemska preuzela je daljnje postupanje.



Pisane vijesti