U jednom danu ovlašteni carinski službenici službe za nadzor carinskog ureda virovitica privremeno oduzeli 464,50 kg osušenih listova duhana, 38,60 kg rezanog duhana za pušenje i električni stroj za rezanje duhana

Dana 19. studenoga 2013. godine, na području mjesne nadležnosti Područnog carinskog ureda Osijek, ovlašteni carinski službenici Službe za nadzor Carinskog ureda Virovitica, obavili su u mjestu SUHOPOLJE dvije pretrage stambenih prostorija i drugih prostora koje koriste hrvatski državljani koji nisu registrirani kao proizvođači duhana, a radi postojanja osnovane sumnje na ilegalnu preradu osušenih listova duhana i ilegalan promet rezanog duhana za pušenje.

Pretragama izvršenim u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave virovitičko-podravske, a na temelju naloga nadležnog prekršajnog suda, pronađeno je ukupno 464,50 kg osušenog duhana u listu pripremljenog za rezanje, 38,60 kg sitno rezanog duhana za pušenje te jedna velika rezalica za duhan na električni pogon.

Nakon obavljenih konzultacija s nadležnim općinskim državnim odvjetništvom, protiv dvojice hrvatskih državljana bit će podnesene kaznene prijave radi postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela iz članka 264. Kaznenog zakona.

U porezno-upravnom postupku utvrđena je obveza trošarine na sitno rezani duhan i ostali duhan za pušenje u ukupnom iznosu od 193.880,00 kn radi čega će Carinski ured Virovitica donijeti porezna rješenja.

Duhan i električni stroj za rezanje duhana su privremeno oduzeti do okončanja postupka.



Pisane vijesti