Na CI Mursko Središće otkriven pokušaj krijumčarenja cigareta

Dana 23. studenog 2006. godine, na CI MURSKO SREDIŠĆE, Carinarnica Varaždin, u okviru provođenja redovnih mjera carinskog nadzora otkriven je pokušaj krijumčarenja 1.708.000 komada cigareta marke MARLBORO, u vrijednosti od 1.305.475,64 kn.

            Po dolasku na granični prijelaz, izvršen je detaljan pregled teretnog vozila, slovenskih registarskih oznaka, od strane djelatnika Odsjeka za upravljanje rizikom, istrage i suzbijanje prijevara Carinarnice Varaždin. Pregledom carinskog užeta, cerade i carinske plombe nisu utvrđene nikakve nepravilnosti, te se pregled nastavio u unutrašnjosti poluprikolice prilikom čega je uočeno da svjetlo reflektora koji se nalazi na graničnom prijelazu ne prolazi kroz gornji dio cerade. Opipavanjem gornjeg dijela cerade primijećeno je da je iznad cerade čvrsta podloga te je rezanjem cerade otkriven poseban prostor za skrivanje dužine 13,6m, širine 2,6m i dubine 0,35m u kojemu je pronađeno ukupno 8 540 šteka cigareta marke MARLBORO.

         Protiv počinitelja pokrenut je carinski prekršaj, a roba predmet prekršaja se oduzima do okončanja prekršajnog postupka.



Pisane vijesti