Carinski službenici odjela za mobilne jedinice rijeka u suradnji sa službenicima službe za unutarnju kontrolu Rijeka otkrili pokušaj nedozvoljene prodaje 305,25 litara jakog alkoholnog pića

Dana 28. rujna 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Rijeka, ovlašteni carinski službenici Službe za mobilne jedinice, Odjela za mobilne jedinice Rijeka, u suradnji s ovlaštenim carinskim službenicima Sektora za unutarnji nadzor i kontrolu, Službe za unutarnju kontrolu Rijeka, provodili su pojačani carinski i trošarinski nadzor, slijedom čega je otkrivena nedozvoljena prodaja 305,25 litara jakog alkoholnog pića.  

Naime na području Limskog kanala, carinski službenici su na nekoliko mjesta zatekli hrvatske državljane u prodaji žestokog alkoholnog pića koja nisu bila pravovaljano označena nadzornim markicama Ministarstva financija Republike Hrvatske. Istom prilikom, privremeno je oduzeto ukupno 305,25 litara jakog alkoholnog pića – rakije.

Protiv prekršitelja će se podnijeti Prijave o počinjenim prekršajima iz nadležnosti Carinske uprave, odnosno nadležnom Prekršajnom sudu te Zahtjevi za naknadni obračun trošarinskog duga.



Pisane vijesti