U Zagrebu provedena akcija „Veletržnica Zagreb“ u cilju otkrivanja obavljanja neregistrirane djelatnosti i nezakonitog prometa trošarinskih roba

Dana 14. rujna 2013. godine na području mjesne nadležnosti Područnog Carinskog ureda Zagreb, ovlašteni carinski službenici Carinske uprave Sektora za nadzor Službe za mobilne jedinice (Služba za MJ Središnji ured, Odjel za MJ Zagreb, Rijeka i Varaždin) u suradnji sa službenicima Porezne uprave, proveli su mjere nadzora u cilju otkrivanja povreda zakonskih propisa kojima se regulira djelatnost trgovine i usluga kao i otkrivanje povreda carinskih, trošarinskih i drugih propisa iz svoje nadležnosti.

U provedbi mjera nadzora korištena je raspoloživa tehnička oprema i prijevozna sredstva te je mjere nadzora provodilo ukupno 60 ovlaštenih carinskih službenika i 6 službenika Porezne uprave.

Proveden je nadzor nad:

  • 129 pravnih i fizičkih osoba

Privremeno je oduzeto:

  • 19.892,00 kg različitog voća i povrća

Ukupno je podneseno:

  • 11 optužnih prijedloga nadležnom Prekršajnom sudu zbog počinjenih prekršaja opisanih člankom 70. stavkom 1. Zakona o trgovini
  • 94 naknadne provjere vezane za vrstu registriranih djelatnosti Obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - OPG-a

U svrhu pokretanja eventualnih prekršajnih i kaznenih postupaka Carinska uprava Republike Hrvatske, provodi daljnje mjere i radnje.



Pisane vijesti