Provedene aktivnosti u cilju sprječavanja obavljanja neregistrirane djelatnosti

Služba za mobilne jedinice Središnjeg ureda Carinske uprave u svojim redovnim aktivnostima praćenja i nadzora, u dane 3. i 4. rujna 2013. godine utvrdila je niz nepravilnosti koje se prvenstveno odnose na trgovinu na malo izvan mjesta koje je svojom odlukom odredilo predstavničko tijelo grada ili općine te prodaje trošarinske robe bez potrebne dokumentacije o nabavci, posjedu i prodaji iste.

U odvojenim akcijama ovlašteni carinski službenici Odjela za mobilne jedinica Zagreb i Odjela za mobilne jedinice Varaždin utvrdili su sljedeće:

Prilikom nadzora prodaje trošarinske robe u gradu Zagrebu na tržnicama Črnomerec i Kvaternikov trg pronađena količina od ukupno 120 l žestokog alkoholnog pića, 14,5 kg kave, 518 kutija raznih marki cigareta, 8,2 kg sitno rezanog duhana i 65 kg čokolade. Protiv počinitelja prekršaja podnijete su prekršajne prijave kao i postupci za naplatu trošarine i posebnog poreza.

Na državnoj cesti D2, poznatijoj kao podravska magistrala na pravcu od mjesta Pitomača do Slatina, izvršen je nadzor prodaje robe koju obiteljska poljoprivredna gospodarstva nude u prodaju iz vlastite proizvodnje. Utvrđene su nepravilnosti u deset slučajeva koje se odnose na neposjedovanju dozvole za trgovinu na malo koju je odobrilo predstavničkom tijelo grada ili općine. Tom prilikom privremeno je oduzeta količina od 2.284,00 kg raznog voća i povrća.



Pisane vijesti